Премиерът на Израел Бенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври

...
Премиерът на Израел Бенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври
Коментари Харесай

Ердоган: Нетаняху е единственият отговорен за неотдавнашното напрежение в Близкия изток

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху  Бенямин Нетаняху Бенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 година в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и и израелското управление са единствените виновни за неотдавнашната ескалация на напрежението в Близкия Изток, сподели турският президент Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26  февруари 1954 година в Истанбул. Завършва във вторник, оповестява Българска телеграфна агенция.

„ Израел се пробва да предизвика районен спор и офанзивата му против посолството на Иран в Дамаск беше последната капка “, сподели Ердоган на конференция в Анкара след заседание на турския кабинет.

Той добави, че са вероятни нови районни спорове, защото " жестокостта и геноцидът " в Газа не престават. Ердоган прикани всички страни да работят рационално.

Турският президент също по този начин подлага на критика Запада за осъждането на офанзивата на Иран против Израел, само че не и на удара на Израел против иранското посолство.

Иран нападна Израел със стотици избухливи дронове, крилати ракети и балистични ракети, изстреляни в събота през нощта, на което израелски публични лица се зарекоха да отговорят.

Иран назова нападението възмездие за израелски удар, който срина постройка в комплекса на посолството му в Дамаск на 1 април и умъртви двама от неговите генерали и други ирански военни.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР